U iščekivanju: Sajber blizanci

Suflerka definitivno širi svoje vidike, s obzirom na to da je sad zanimaju i dečje predstave. Što da ne, čovek se uči dok je živ.

Da ne laskam sebi, nije to samo zbog toga da bih širila vidike. Ima i drugih razloga što me zanima ova predstava.

Prvo, ova predstava je namenjena deci školskog uzrasta, ali ni malima, ni tinejdžerima, već starijim razredima osnovne škole. Koliko sam ja upućena – ispravite me ako nisam – malo je predstava koje su namenjene deci baš tog uzrasta.

Sajber blizanci

Drugo, glavne uloge u „Sajber blizancima“ dodeljene su izuzetnim klincima koji, iako trinaestogodišnjaci, iza sebe imaju već ozbiljnu glumačku karijeru. Jelena Kosara i Miloš Klanšček proslavili su se ulogama u seriji „Sinđelići“, gde glume rame uz rame s velikim glumcima, kao što su Milena Dravić, Milica Mihajlović i Voja Brajović. Ali to nije kraj njihovog glumačkog poduhvata, kao što već rekoh. Naime, Miloš glumi u nekoliko predstava Ateljea 212. Gledala sam ga u predstavi„Trst“, „Otac na službenom putu“, „Sveti Georgije ubiva aždahu“, „Gospođa Roza“, a trenutno ima jednu od glavnih uloga u tek postavljenoj predstavi Ateljea „Volvo kamioni“. I u svim tim predstavama je briljirao i pokazao da je svojim talentom potpuno zasluženo obezbedio sebi mesto u vrhunskom pozorištu, u komadima gde glume veliki glumci. Tako mali, a već tako iskusan i ozbiljan glumac.

Miloš Klanšček

„Sajber bliznaci“ je dečja predstava i čini mi se da je ovo neka vrsta izazova za Miloša, jer je on navikao da glumi u „odraslim“ predstavama i da iznosi uloge koje zahtevaju veliko iskustvo, i pre svega, zrelost – i to zrelost koju ne bismo očekivali od deteta njegovih godina. U „Blizancima“ on će imati sasvim drugačiju ulogu, zapravo, glumiće klinca koji živi život tipičnog trinaestogodišnjaka našeg vremena. A s obzirom na to da je već stekao popularnost među svojim vršnjacima glumivši Gojka u „Sinđelićima“, čini mi se da će se odlično snaći. Šta više, očekujem da briljira više nego ikada do sad.

Kako Facebook event najavljuje, predstava govori o temi koja će zanimati današnje klince: Marko i Sara su blizanci koji dosta vremena provode u virtuelnom svetu igrajući igrice i viseći na društvenim mrežama. Zato nije čudo što će android oživeti i postati realan lik. On će zatražiti pomoć od dva mala genijalca da spasu svet od virusa koji preti da uništi internet, bez koga, mi zavisnici od novih tehnologija, ne možemo da zamislimo život.

Premijera je zakazana za 16. mart 2015. godine u „Palasu Šumadija“, Turgenjevljeva 5.

Klinci, samo napred. Svet je vaš!